Nyhetsplock måndag den 17 juni 2024

Publicerad 2024-06-17

Svärdattack i Oslo, kvinna misstänkt för våldtäkt, pojke i 15-årsåldern misshandlad, jordgubbsförsäljare rånad och tre män anhållna för mordförsök.

Norsk polis kallades till en adress i Oslo efter rapporter om att en person blivit attackerad av två personer med ett vasst föremål. Patrullerna som kom till platsen fick uppgifter om att det handlat om ett svärd.
En sökinsats inleddes som ledde till att två misstänkta kunde gripas i närområdet. Brottsoffret skadades inte allvarligt.

En person på en restaurang i Luleå tillkallade polis efter att denne uppges ha blivit utsatt för ett sexualbrott.
En kvinna i 35-årsåldern som var misstänkt för sexuellt övergrepp alternativt våldtäkt togs in till stationen för förhör.
Hon anhölls senare efter beslut av åklagare. Polisen är i övrigt förtegen om detaljer kring händelsen.

En pojke blev misshandlad utomhus i Västerås under natten till söndagen. Brottsoffret som är i 15-årsåldern fördes med ambulans till sjukhuset för vård.
Skadeläget är inte offentliggjort. Ett stort antal ungdomar var samlade på brottsplatsen och polis höll många förhör.
Någon misstänkt har ännu inte identifierats. En förundersökning om grov misshandel har inletts.

En jordgubbsförsäljare blev rånad i Olofström i Blekinge. En manlig rånare ska under hot ha fått med sig växelkassan och sedan åkt från platsen i en bil innan polis hann dit.
Efter att en sökinsats genomförts så hade någon misstänkt gärningsman ännu inte gripits. Brottsoffret ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Under natten mot söndagen skedde ett mordförsök i småländska Vetlanda. Polis hade larmats till en adress efter rapporter om höga smällar.
Patrullerna hittade en man i 30-årsåldern som skadats av ett vasst tillhygge. Man kunde även konstatera att någon typ av skjutvapen avfyrats på platsen.
Brottsoffret fördes till sjukhuset för vård, men uppges ha varit vaken och talbar vid transport. Tre män greps på plats och har nu anhållits efter beslut av åklagare.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.