Nyhetsplock tisdag den 9 juli 2024

Publicerad 2024-07-09

Man greps med kniv på tingsrätt, tonåring häktad för mord, hovrätt fastställer straff för smugglande hamnarbetare, hovrätt ger livstid för mord på gangsterledares mamma och två gripna efter hot på tågstation.

Ordningsvakter på Malmö tingsrätt omhändertog en man i 55-årsåldern när det i säkerhetskontrollen visade sig att han haft en kniv med sig i sin väska.
Polis tillkallades och mannen anmäldes för brott mot knivlagen. Efter förhör släpptes mannen, kniven togs i beslag. Enligt uppgift ska det inte ha funnits något uppsåt från den misstänktes sida att smuggla in kniven.

Den tonåring som gripits och sedan anhållits som misstänkt för skjutningen i Bagaregården i Göteborg under torsdagen, har nu häktats. Det var en man i 25-årsåldern som sköts till döds.
Enligt polisen är det del av en pågående konflikt mellan två kriminella grupperingar. Skjutningen under torsdagen har även koppling till mordet på rapparen C. Gambino.

En hamnarbetare dömdes i tingsrätten till två års fängelse för planer på smuggling under 2020 och 2022. Av något skäl genomfördes aldrig planerna. Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom.

I maj dömdes 20-årige Yahya Ibrahim till livstids fängelse och livstids utvisning efter att ha mördat gängledaren Ismail ”Jordgubben” Abdos mamma. Domen överklagades till hovrätten som nu fattat sitt beslut. De fastställer underinstansen dom, straffet på livstids fängelse och utvisning kvarstår således.

 Under månaden greps två person vid tågstationen i Växjö som misstänkta för olaga hot. Det var under förmiddagen som polis larmades och första patrullen på plats fick uppgifter om att en kvinna och en man varit hotfulla med ett vapenliknande föremål. De två misstänkta kunde senare gripas på en annan adress i Växjö. En förundersökning om grovt brott mot vapenlagen samt grovt olaga hot har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.