Åklagare som festat med kriminell person anmäld för grovt tjänstefel

Av Dick Sundevall 2019-07-08

Torgny Jönsson har anmält en åklagare vid Göteborgs Åklagarkammare för att under sommaren 2017 brutit mot opartiskhet och objektivitet på sådant sätt att han gjort sig skyldig till tjänstefel som ska bedömas som grovt.

   Torgny Jönsson anför i sin anmälan att åklagaren i berusat tillstånd, när han festade med en tungt kriminellt belastad person på en restaurang i Göteborg, har framfört att han särskilt kallats in som åklagare i målet för att ”sätta dit Torgny Jönsson ”.

   Bilden ovan som är blurrad visar åklagaren omgiven av två kvinnor med den kriminellt belastade mannen i förgrunden. Mannen i förgrunden hade då nyligen frigivits efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff.

   Jönsson framför att han har fler bilder från tillfället och att han nu har lämnat över samtliga bilder till sin advokat.

   Torgny Jönsson hävdar i sin anmälan att det föreligger starka skäl för Särskilda Åklagarkammare att dels utreda huruvida åklagare har brutit mot föreskriven förundersökningssekretess men framförallt om han brustit i opartiskhet och objektivitet genom sitt uttalande om att ”sätta dit” Torgny Jönsson.

 

Para§rafs redaktion har tagit del av anmälan i sin helhet med namnen utskrivna och även sett bilden ovan och andra bilder från tillfället som inte varit blurrade.

Anmälan biläggs nedan med namnen dolda.

Anmälan mot åklagare om grovt tjänstefel

 

 


   Dick Sundevall är Magasinet Para§rafs chefredaktör.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.