Polis gör spontanbesök hos barn

Publicerad 2012-05-21

Jag tillhör dem som anser att polisen ska arbeta för att bli ett naturligt inslag i samhället, och att det där finns mycket övrigt att önska. Därför var det glädjande att se en polisbil med två poliser köra upp i Vasaparken och visa upp sig för en blyg men smått imponerad barnaskara.

Torsdagen den 17 maj var en helgdag. I Vasaparken vimlade det av barn och föräldrar som längtat efter våren och nu njöt av en ledig dag i solen som aldrig riktigt ville komma fram.

Imponerade barn

Mellan barnen var det lite kamp om gungor, studsmatta och trehjulingar. Plötsligt blev det tomt vid gungorna och min son skulle få ta plats. När jag ska sätta i honom, vill han plötsligt inte. Han har fått syn på det de andra barnen sett, och som gjort det ledigt vid gungorna, en polisbil har parkerat en bit bort. Två poliser, en kvinna och en man visar upp sig själva och bilen. Saftblandare slås på, barn får provsitta och poliserna svarar på deras nyfikna frågor.

 

/wp-content/uploads/content/positivt/polis-gor-spontanbesok/IMG_0185.jpgSpontant

När jag i efterhand försöker ta reda på polisernas namn, får jag av ett flertal befäl höra att händelsen inte är rapporterad i något system. Svaret jag får är att det här måste de ha gjort spontant. Lika imponerad som barnen blev av polisbilen blir jag av att det finns människor som att istället för att åka och fika eller något annat när man får en stund över, väljer att möta allmänheten och glädja barn.

Sonen Aston 1.5 år såg dock inte helt tillfreds ut med att sitta i en polisbil, något som för en pappa känns rätt hoppfullt inför framtiden, och väl ändå får ses som ett tecken på ett hyfsat omdöme.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.