Bitter så till den grad

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Stieg Larssons före detta sambo, Eva Gabrielsson, måste rimligen inneha ett inofficiellt svenskt mästerskapsrekord i bitterhet. 

Hon fortsätter att sprida sitt bittra gift, år ut och år in. Nu senast berättade hon för engelska Daily Telegraph, att hon hade uttalat en gammal vikingaförbannelse över dem hon anser har utnyttjat Stieg Larssons succé med Milleniumtriologin.

Hur det gick?

– Många blev sjuka och en del dog till och med, berättar Eva Gabrielsson med otäck skadeglädje.

Näthatarna framstår som resonabla och nyanserade i jämförelse.

När jag först hörde om alla de miljoner som tillföll och fortfarande tillfaller de närmaste släktingarna till Stieg, medan hans sambo inte var berättigad till ett enda öre, så framstod det orättvist som fan.

Men sedan såg och hörde jag vad de hade erbjudit henne. Och jag såg och hörde också henne.

Skitar ner allt

Kan inte människan glädja sig åt att hennes bortgångne sambo fick dessa ofantliga internationella framgångar efter sin död? Nu skitar hon istället ner allt omkring Stieg Larsson.

Om det var medvetet som Stieg Larsson såg till att hon inte skulle få hans pengar efter hans död, kan jag naturligtvis inte veta. Men vi som fortfarande är i livet kan föreställa oss hur mycket jävelskap hon hade kunnat ställa till med alla dessa miljoner. Om det nu hade blivit några pengar om hon hade haft utgivningsrättigheterna?

Kan ingen få människan att söka professionell hjälp?


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.