Årets överraskning

Av Ricard A R Nilsson 2012-12-12

Varje år, så länge jag kan minnas, har det snöat. Varför kommer det då som en överraskning för bilisterna och kollektivtrafiken?

Kaos råder på vägarna och rälsen. Bussarna kan inte ta sig fram. Bilar kör i diket. Tågen blir i bästa fall försenade, i sämsta fall lämnar de aldrig stationen. Det är som om ingen har sett snö tidigare. ”Va, snöar det i december?” Verkar vara frågan alltför många ställer sig. Jag tycker det är minst sagt besynnerligt att det år efter år är samma visa.

Kallt i cellen

Samma sak gäller härinne. Tidaholm stad – om kan kalla det en stad, kanske det är en by – ligger så illa beläget att både snö- och köldrekord har satts här. Ändå är det ibland så kallt i cellerna att om jag ställer ett glas vatten på fönsterkarmen när jag går och lägger mig, är den förvandlad till ett glas med is på morgonen. Detta är i och för sig inte i första hand fängelsets fel, utan det är den snåla fastighetsägaren som Kriminalvården hyr av som bär ansvaret. Han vill i besparingens tecken inte skruva upp elementen mer än vad han tycker är nödvändigt.

Nej, varje år kommer kyla och snö, kanske kan vi alla till nästa år inte bli förvånade när marken blir vit och vi tvingas pälsa på oss. Men det är väl tveksamt.

Här kan du prenumerera på Para§rafs Nyhetsbrev.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.