Äntligen!

Av Dick Sundevall 2014-07-07

– Vi måste få in en bra tjej som bloggare, har vi sagt på redaktionsmöte efter redaktionsmöte.
Så en dag fanns Vanessa där.

Vanessa Hollmann är vår första praktikant. Hon kommer från en medielinje på Tumba gymnasium. Det här med praktikanter kan ha sina sidor. Ibland blir de bara en börda. Men vi tror att vi drog en vinstlott när vi fick Vanessa som praktikant hos oss.

Jag var lite njugg när vi träffades första gången och hon sa att hon nog var bäst på att skriva egna åsikter och liknande.

– Jaha, så du skulle kanske kunna blogga hos oss då, sa jag och spände ögonen i henne.

– Ja kanske, jag vet inte, svarade Vanessa lite försiktigt.

Minst tre i veckan

Så vi gjorde som vi gör med de som vill börja blogga hos oss. Sa åt henne att hon fick komma in med tre blogginlägg som om hon redan var bloggare, under den kommande veckan, så fick vi se.

Det kom tre inlägg, vilket det inte brukar göra från de som vill blogga. Men jag ville pröva en vecka till. När det kommit två i början av veckan, var jag mer än nöjd.

Så idag debuterar Vanessa som vår yngsta bloggare med sina 18 år. Det innebär att den stöddige Wille som ofta gör stor sak av att han är så ung med sina 20 år, nu får känna flåset i nacken.

Framförallt innebär det att vi äntligen fått med en tjej som bloggare. Men tro inte en sekund att hon kom in på någon slags kvotering.

Hon är vår nya bloggare för att hon är vass – och platsar fullt ut i gänget.

 

Vanessas blogg rullar på i vår bloggruta på första sidan. Hennes första artikel på Para§raf publicerade vi för några dagar sedan. Den finns att läsa här.

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.