Kaptenen är Leif GW

Av William Eriksson 2012-10-29

Mycket tyder på att 2012 blir året då den stora förändringen tar sin början. Förändringen av det svenska rättssystemet. 

Tidigare har det bara varit akademiker och hobbyjurister som reagerat. Nu reagerar stora delar av folket.

Skälen är många. Quick, nämndemännen, Oredssonrättegången, Palme och en hel del annat. Klart är att det är mycket som förändras. De stora frågorna är bara vad – vem som skall göra det och när det skall göras.

Om folket fick bestämma skulle vi kunna lämna över skutan till Leif GW Persson. Då skulle han kunna stå uppe på däck och manövrera oss genom trånga sund i ensamt majestät. Samtidigt som han kölhalar Göran Lambertz, likt en gammal pirat.

Vid kaptensbordet

På kvällarna när det är balmiddagar i den stora salen är det alltid lika intressant att se vem som får sitta vid kaptensbordet. Kanske har Mattias Göransson en plats. Åtminstone första kvällen, men när det stormar som värst är risken att han blir sjösjuk och tvingas lämna i närmaste hamn.

Kanske Jan Guillou, dock är risken stor att han begår myteri mot GW och hans besättning vilket gör kapten osäker. Möjligt är också att Sven Erik Alhem skulle kunna tjata till sig en plats. Enda problemet är att mobilen ej har täckning på öppet hav. Därför blir det svårt att kasta sig in i en ny debatt vilket nog skulle få honom att tveka.

Pirater

Väl på öppet hav finns alltid risken att det dyker upp pirater. Sådana som skulle göra vad som helst för att få borda GW:s lyxkryssare. En sliten fiskebåt med hungriga rättshaverister som inte under några omständigheter får sätta GW:s skepp i gungning.

Kryssaren behöver dock aldrig oroa sig. Innan båten med piraterna har lämnat hamn har de skjutits ned av tre miljoner stridslystna svenskar. Ett folk som sedan länge stått i givakt för den allsmäktige: En man vid namn Leif Gustav Willy Persson.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.