50 nya röster till SD

Av Carlos Paulsson 2013-04-14

Gärningsmannen hade utländsk bakgrund och talade svenska med brytning. Destruktiv info som samhället matas med dagligen.

Samtidigt är det verkligheten. Sverige idag. Destruktiv. Fördomar flödar, rasism, vi och dom. Jag brukar säga till ungdomar med utländsk bakgrund att de har ett ansvar. Ett ansvar i ”Be the better man”. Har ett gäng invandrarkillar slagit ner en etnisk svensk kille på dansgolvet för en bagatell har jag någon gång sagt:
– Grattis, ni gav precis SD 50 ny röster.
   Efterlyst med Hasse Aro på TV3. Hur går tankarna hemma i stugorna i detta avlånga land? När 90 % av alla inslag handlar om att gärningsmannen har utländsk bakgrund och talar svenska med brytning. Ni fattar!
   Man kan inte skylla allt på alla andra. I slutändan har vi alla ett val. Man får stå för det man gör. Ändå känns det som att många inte förstår. Att socialt utanförskap föder kriminalitet. Det är alltså ingen slump att våra mest brottsaktiva ungdomar kommer från områden där få har arbete och utbildning. Där flertalet går på försörjningsstöd från soc. Där papporna har dragit och lämnat ansvaret till en mamma med få möjligheter. Det där med utländsk bakgrund och talade svenska med brytning är ett samhällsproblem. Ett jätteproblem.
   Hur löser vi det? Jag vet inte! Just nu nöjer vi oss med att ha fördomar och känna avsky.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.