Bygg in filter i barnet istället för i datorn

Av Harriette Broman 2015-11-04

Jag deltog i ett seminarium som hölls av Brottsförebyggande rådet, (BRÅ). Temat var nätbrottslighet och handlade om hur man skulle förebygga hot och trakasserier på nätet. Barn och ungdomar utsätter andra barn och ungdomar – och vuxna utsätter andra vuxna. Men bara fyra procent leder till åtal.

   Skillnaden är tydlig mellan ålder och kön. Pojkar får ta emot hot om våld:

– Jag kommer att dö...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Harriette Broman har varit företagare sedan hon var 17 år. Hon har drivit allt från gym, spa, rehab till restaurang, nattklubb och fastigheter i Sverige, Spanien och Estland. 2011 hamnande hon på grund av hennes systerson Jonas Falk i en av Sveriges största rättsskandaler, kokainmålet ”Playa”. Därmed blev hon den kvinna som suttit häktad med restriktioner längst i Sverige och förmodligen hela västvärlden. Hon har därefter bevakat och skrivit krönikor på Para§raf om alla oegentligheter i ”Playamålet”. Hon och Jonas blev helt frikända 2014.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.