Debatt

Är dagens skola en riskfaktor för kriminalitet?

Publicerad 2022-03-08

När skolan organiseras utifrån en stordriftsmodell där alla elever antas ha samma förutsättningar kommer en del oundvikligen att falla utanför ramarna. Antalet ADHD-diagnoser har ökat dramatiskt sedan 2011. Det är även sedan länge känt att många intagna inom Kriminalvården har ADHD.

Då måste man ställa sig frågan, vilken roll skolan har i sammanhanget. Vi måste ta tag i barnens och...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Henrik Lund är beteendevetare och konsult inom stress- och traumahantering, konflikthantering och organisations- och ledarskapsutveckling. Han debatterar samhällsstrukturer och kulturer för att lyfta utvecklingsområden med syfte att skapa ett jämlikt och hållbart samhälle.

   Annika Eliasson är fil. dr i sociologi och tidigare lärare. Hon är läromedelsförfattare och har skrivit, Den sociala människan, ett heltäckande läromedel för gymnasiets kurs i sociologi, samt en metodbok i grundläggande kvantitativ forskningsmetod, Kvantitativ metod från början.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.