Debatt
Ulf Kristersson. Foto Tim Aro /TT

Säg mig, vem av er är så fri från synd att ni kan kasta första stenen på Frick och Paludan?

Av Menekse Mermer 2023-01-27

När Frick och Paludan höll på med ett bokbål i vanlig ordning, råkade de trampa snett och bybornas ilska över detta hade inga gränser: ”Låt oss lyncha Frick och Paludan, låt dem känna på helvetet! Låt oss korsfästa dem på torget så att alla får ett ansikte på synden! Sedan bränner vi dem i en bål och de ska få betala för sina synder, öga för öga, tand för tand."

Snart har hela byn flockats runt dem, de som en gång hejade på dem vänder ryggen till, andra pekar m...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Menekse Mermer flyttade till Sverige som tioåring och delar gärna med sig av sitt perspektiv då hon har varit bosatt såväl i Turkiet som i London och Lund.
Hon har varit socialarbetare inom socialtjänsten sedan många år tillbaka som kontaktperson, projektledare, administratör, socialsekreterare, samhällsvägledare, bidragshandläggare mm.
Hon har tidigare varit politiskt aktiv men idag engagerar hon sig i samhälleliga frågor genom att skriva artiklar.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.