Debatt

Hög tid att sätta stopp för massuthängningar på nätet

Publicerad 2017-12-05

Webbplatsen Nordfront, som drivs av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, meddelade i fredags att man överlämnat mer än 140 000 strafftidsbeslut från 2004-2014 till den anonyma nationalistsajten Gangrapesweden. Gangrapesweden har bearbetat materialet, som de påstår har kommit ut via en ”läcka”, och därefter lagt ut ett sökbart register över 83 656 personer.

   Strafftidsbeslut upprättas av Kriminalvården när någon påbörjat avtjänande av ett fängelsestraff,...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Martin Tunström är ordförande för den ideella föreningen Juridikfronten vars stadgade ändamål är att motverka högerextrem brottslighet. Martin är en av de ursprungliga initiativtagarna till föreningen som formellt bildades 2011. Verksamhet har dock bedrivits sedan i vart fall 2007. Läs mer om föreningen på Juridikfronten.org. Till vardags arbetar Martin som socionom.”

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.