Debatt

De sa att jag var farlig

Av Mischa Snicker 2018-03-10

Det enda ljuset i mitt 14-åriga liv var från en trasig lysrörslampa i korridoren på avdelningen. Det är skillnad på att låsa dörren om sig när man till exempel kommer hem, det är en trygghet. Men när någon annan låser dörren från andra sidan blir effekten tvärtom.
 Att låsa dörren om någon skapar en känsla av maktlöshet, du får inte vara bland andra – du är ”farlig”.

   Jag har alltid tänkt att om du uppfattar och behandlar en människa som farlig, så är det precis d...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Av Mischa Snicker

Jag är en tjej på snart 23 år som suttit på olika institutioner och nu äntligen är fri från allt frihetsberövande.
 Uppväxt i förorten Angered i Göteborg. Intresset har alltid varit att skriva, inte bara om vissa situationer utan även om känslorna. Och att kunna förmedla det till de som suttit eller sitter i samma situation.

Jag vill visa att vi också kan komma någonstans, att hopplösheten vi känt mest bara är en illusion. Jag hade aldrig kunnat ana att jag en dag skulle vara med i antologin När andra sover, eller att jag skulle kunnat göra en film av det.

Det viktigaste är att jag nu kan nå ut. Jag har haft en rätt tuff uppväxt precis som många jag känner men att äntligen kunna förmedla mina känslor på ett sätt som jag älskar att göra, är det som räddat mig. Det jag vill förmedla är – att vi aldrig ska hålla tyst.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.