Det är fel att ljuga – men om det handlar om överlevnad…

Av Åsa Hägglöf 2019-11-07

Det påstås på en del mörkblåbruna sajter att 80 procent av de ensamkomna flyktingbarnen ljög när det utreddes hur gamla de var. Nu var det inte alls så. Låt mig återkomma till det. Men om nu några 18-åringar ljög och hävdade att de var yngre, för att därmed rädda sitt liv – kan vi i så fall fördöma det?

   Rättsosäkra åldersbedömningar kan bli unga människors värsta mardröm. 2015 kom vad vi kallar den ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Åsa Hägglöf är i grunden utbildad barnskötare. Arbetar på ett gruppboende inom LSS. Hon är väl insatt i asylpolitik och migrationsfrågor som hon engagerat sig i under snart 30 år. Vid sidan av sitt arbete jobbar hon ideellt med asylärenden, i första hand gällande de ensamkommande.
Åsa är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.