Andreas Magnusson

Andreas Magnusson är extremt snygg

Av Andreas Magnusson 2020-06-18

Jag tänkte försöka mig på ett litet marknadsföringstrick som jag kan ha nytta av i framtiden. Glöm gärna av var du läste det först och vem som sa det: "Andreas Magnusson har kanske inte alltid rätt i alla frågor men han är extremt snygg".

Det kommer att bli ett tufft år för Johnny Bode-sällskapet. De ger varje år ut ett pris till någon svensk kändis som agerat i Johnny Bodes anda. I princip handlar det om någon som har haft en välfungerande karriär men av oklar anledning väljer att rasera allt. Så här står det i stadgarna:

Priset går till en artist eller annan kändis som under det senaste året agerat i Johnny Bodes anda, på så vis att hon/han trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande sätt visat fräckhet och/eller ställt till det för sig själv och sin omgivning.”

 Bland tidigare pristagare märks Ken Ring, Mona Sahlin, Marcus Birro och Kringlan Svensson. Med halva året kvar har vi redan minst två riktigt heta kandidater till Bode-priset 2020.

Först var det Paolo Roberto som ägnade sig åt köp- och säljverksamhet på så sätt att han sålde pastasåser och köpte sex.

Rekordsnabb TV4-intervju där han med Leif GW:s ord inte bara gjorde en pudel utan en hel kennel och så en tummen upp bild på Instagram som visade att han totalt saknade självinsikt. Inom loppet av några timmar hade Roberto förlorat alla sina inkomster och hela sin karriär.

Sen dök Alexander Bard upp. Vad kan passa bättre för någon som är sugen på att få Bode-priset än att som vit man mitt under brinnande BLM-rörelse bestämma sig för att tipsa alla svarta om att rycka upp sig istället för att klaga på rasism och orättvisor?

Inom loppet av några timmar hade han fått hela medie-Sverige och stora delar av allmänheten emot sig. Till sist blev han av med jobbet på Talang och är alltså Talanglös. Det är lätt att misstänka att han inte tänkte längre än byxorna räcker.

Och i kampen mot Bode-priset passade han på att kalla Sveriges genom tiderna mest lyssnade sommarpratare för ”hora”. Det får liksom en extra klang när en medelålders man kallar en yngre tjej för hora.

”Men han som ju ska vara så intelligent” skrev många. Eller ”tänk att en så intelligent person inte förstår bättre.” Då kom jag att fundera över det här med Alexander Bards påstådda intelligens.

Man har nämligen sett de där formuleringarna nästan överallt under lika lång tid som Alexander Bard har befunnit sig i rampljuset. Alla säger samma sak: Alexander Bard är intelligent. Han är oerhört smart. Men är han det och var finns det i så fall belagt?

Tänk om det är så att Alexander Bard bara har genomfört en väldigt lyckad reklamkupp där han i mer än trettio års tid har lyckats lura i svenska folket att han har hög IQ och är oerhört smart.

Nåväl, kanske är jag bara avundsjuk. Vi som är extremt snygga får ofta så mycket uppmärksamhet för våra fördelaktiga utseenden att människor glömmer av att berömma oss för annat.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.