Nu är representationsmaffian på gång igen

Av Carin Åberg 2020-09-27

39 nuvarande och före detta anställda på Sveriges Radio anklagar företaget för att ”inte spegla Sverige, varken i journalistiken eller bland vilka som jobbar här” (Ekot 2020-09-25). I ett brev kräver de representation på alla nivåer vad gäller hudfärg och ursprung. Tanken är uppenbarligen den där gamla vanliga – lite märkliga – att för att kunna representera pensionärer måste man själv vara pensionär. För att representera män måste man vara en man och för att representera hemlösa måste man vara hemlös.

Det är medvind för människor som är icke-vita nu: black lives matter! Surfa på vågen. Är du ”vit” li...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Carin Åberg är äntligen pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.