Foto: John Locher AP/TT

Vi behöver förstå fascismen

Av Michael Williams 2021-01-12

Att vara anti-demokrat måste få konsekvenser - sociala, ekonomiska och juridiska. Det är egentligen inte så odemokratiskt som det låter. Demokratiska friheter är alltid villkorade av ansvarstagande, att vi följer spelregler. Även politiska friheter måste få klara spelregler om vi inte ska tillåta demokratin att förgöra sig själv, i demokratins namn.

Jag har sedan en tid tillbaka slutat "ta debatten" med Sverigedemokraterna och deras tillskyndare. S...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Williams är statsvetare, policyanalytiker, ämneslärarstudent, kommunikatör, kapellmästare i rockbandet Violent Divine, förälder och äkta make. Arbetar som politisk tjänsteperson i kommunpolitiken. Skriver och debatterar oftast utifrån grön, feministisk grund.
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.