Illustration: Jan Printz

Idag presenteras en uttalad högerregering

Av Crister Enander 2021-07-09

Allt är sig likt. Endast en liberal höll fast vid sitt partis löfte och hållning att inte samarbeta med fascisterna i Sverigedemokraterna, vilka nu högern, Moderaterna och Kristdemokraterna gör rumsrena.

Därför har vi en otäck centerpartist som styr och leker med vår blivande nygamla statsminister, en man som inte längre vet var arbetarklassen bor, var de arbetar eller hur de förföljs av den vidriga Försäkringskassan när de blir sjuka, sönderslitna och utspottade från sina arbeten inom vård, byggsväng och så kallade serviceyrken, ofta på cykel och i bilar – det rör sig bland annat om leveranser från en svullen näthandel eller bara snabba leveranser av fina maträtter från så kallade bättre krogar.

Alltså: Det nya tjänstefolket.

Rut och Rot för den jävla överklassen och genomkorkade medelklassen. Kontokort. Inte en bok hemma. Allt är artificiellt, utan substans, kunskapsföraktande och självgott inbilska människor innestängda av sig själva i ett privat limbo som de kallar ett förnämt leverne.

Snorkiga. Fördömande.

Stefan Löfven är numera att betrakta som en klassförrädare. LO är tandlöst och alltmer fast i greppet på Sverigedemokrater vilka röstar som vilsna småhusägare i klorna på bankerna.

Bilen är inte deras, datorerna är inte deras, platt-tv:n är inte deras. Allt ägs av bankerna.

Antagligen är inte heller ungarna deras; de vilsna barnen och förvirrade ungdomarna.

Den biologiska fadern jobbar säkert också på banken. Det är inte längre brevbäraren eller hantverkarna som ligger med kvinnan när mannen sitter någon annanstans och ploppar på en dator för ett internetbaserat företag. Till exempel de som sköter alla portkodslås.

Eller vice versa. Kvinnor agerar som forna tiders äckliga karlar.

Och bakom Stefan Löfven styr och bestämmer Annie Lööf. Höger höger höger. Det finns inte någon mittenpolitik.

Någon mer än jag måste väl komma ihåg Bondeförbundets – som Centerpartiet då hette – protyska och antisemitiska tongångar och sociala umgänge.

Idag leker Annie Lööf rättrådig och förnumstig. Jag litar verkligen inte på henne.

Tvi fan!

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Crister Enander är författare, skriftställare och litteraturkritiker. Crister är född i Jönköping men idag bosatt i Lund. Han har gett ut ett flertal böcker.
Bland de senaste märks ”’Vi ger oss inte. Vi försöker igen. Anteckningar om Lars Gustafsson”, ”Slagregnens år – tankebok”, ”Dagar vid Donau. författare nära Europas hjärta”, ”I motstånd växer tanken – från Klara Johanson till Simone de Beauvoir”.
Crister är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.