Skärpta straff – hårdare straff – längre straff…

Av Carin Åberg 2021-07-29

Den 16:e juli fanns, på Sveriges Radio Ekots hemsida, med anledning av domarna mot ”Vårbynätverkets huvudmän”; den dödade polismannen i Biskopsgården och en dom mot de som ses som ansvariga för dödandet av en 12-årig flicka, mitt i natten i Norsborg, rubriken: ”Riksdagsmajoritet vill skärpa straffen för ungdomar”. Så är vi då där igen: högre straff! I detta fall för just ungdomar.

Skottlossningar – nu har två små barn i Flemingsberg skadats och flera pojkar skjutits ner. Politike...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Carin Åberg är pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.