Ebba Busch. Foto: Sofia Ekström / SvD / TT

Ebba Busch och medmänskligheten

Av Börje R P Carlsson 2021-09-11

En gång i tiden, i en annan värld var jag allvarligt fundersam på att rösta på det som nu kallas Kristdemokraterna. Detta parti med kristna värderingar, även om jag inte är ett dugg religiös, framstod som både mänskligt och medkännande.

Partiets kristna rötter kontrasterade nu skarpt mot dagens partiledare som tycks ha glömt allt vad medmänsklighet betyder.

Hur ett modernt parti av idag kan ha en partiledare av denna kaliber väcker många frågetecken och funderingar. Den största funderingen är vad hon, Ebba, vill med partiet? Hon kan inte ha vare sig partimedlemmarnas eller väljarnas bästa för ögonen.

Frågan är om hon ens förstår vad hon gör med partiet eller sig själv. Här passar Jesus ord på korset, ”Fader förlåt Ebba för hon veta icke vad hon gör”. Detta betyder inte att jag tänker varken förlåta eller lägga min röst där.

Jag uppmanar därför alla tänkande människor att tänka en gång till om de överväger att lägga en röst på henne, en Livets Ord-skolad människa som inte kommer ihåg ett enda av Guds bud.

Ett parti grundat på kristna värderingar har tappat all sin tilltro när de vill slå sig ihop med nyssnassar och med den vuxne i rummet som är både brottslig och bedräglig.

Det vore förresten intressant att få reda på vilka ministerposter som vikits för Ebba Busch och Jimmie Åkesson. Detta lär enligt välinformerade kretsar redan vara klart inför en ny regering.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


     Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.