Apropå det här med elbrist

Av Börje R P Carlsson 2021-11-04

Protester i Finspång: ”Vi flyttade inte hit för att slåss mot några jävla vindkraftverk”. Över 1 200 vindkraftverk stoppade av kommuner. Människor vill ha allt. Det ska vara bekvämt och det ska helst vara elektriskt. Genom att knäppa på en knapp eller genom två små hål i väggen ska bekvämligheten hämtas. Det som ska hämtas är elström. Denna energi som är billig att framställa, enkel att transportera och näst intill ofarlig. El vill vi ha men var ska vi ta’t?

Det är något konstigt med människor. De vill ha allt men det får inte kosta något.

Det är inte så...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


     Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.