Veckans värsta
Annie Lööf. Foto Lorentz-Allard Robin /Aftonbladet /TT

Mental härdsmälta?

Av Börje R P Carlsson 2021-11-13

Håll V utanför annars lämnar jag överenskommelsen, säger Annie Lööf. Ibland undrar jag om politiker helt plötsligt slutar tänka eller om de allt som oftast drabbas av en mental härdsmälta? Nivån på ordväxlingarna är ungefär som i sandlådan eller strax utanför. ”Jag vill inte leka med dig för du är dum” eller ”min bror är starkare än din”.

Är det denna nivå vi ska förvänta oss av våra folkvalda så kan jag redan här och nu meddela att jag står över nästa val.

Annie Lööf och Centern är beredda att stötta Magdalena Andersson som statsminister under förutsättning att V inte får vara med varken i samtal eller förhandlingar. Begriper hon inte vad hon säger?

Det finns inget regeringsalternativ med S och MP stödda av C om inte V är beredda att stötta S och MP. Det räcker inte med C, även om de är störst och bäst i världen.

Om nu Annie Lööf får som hon vill kan ju V tacka för sig genom att rösta rött mot den tilltänkta statsministern. Vad händer då?

Ja, inte blir Magdalena statsminister utan faran blir överhängande att högerblocket lyckas sno åt sig regeringsmakten om någon förtretad vänsterpartist får för sig att ge igen.

Strålande tider, härliga tider!

En vindflöjel och lurifax som Kristersson kommer att styras av SD och Åkesson ivrigt påhejad av en annan förtalare och skojare som helt tappat bort sin kristna grundsyn.

Hur går det då med en tänkt regering som inte styrs av rasister eller före detta rasister – så kallade nyssnasister?

Om nu Annie Lööf kunde hålla näbben i styr och inte försöka diktera olika villkor för att få till en liberal eller vänsterregering så skulle nog V utan några mer omfattande krav kunna stödja Magdalena till en socialdemokratisk regering. Vänstern kommer ju i varenda fråga, antingen samtal eller förhandlingar föregått, ha en vågmästarroll.

Men jag har lite svårt att förstå V:s tuffa krav när väljarna redan gett dem det vågmästarmandat som enbart gynnar dem. Men ibland verkar det vara viktigare att synas och höras än att verka och fungera.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


     Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.