Lika otäckt och farligt som Covid

Av Börje R P Carlsson 2022-01-03

Moderaterna går från klarhet till klarhet och försöker på alla sätt övertrumfa de övriga politiska partierna. Här är alldeles tydligt att detta vansinne smittar värre än vad Coronaviruset gör. Vad som är än värre är att det inte tycks finnas något vaccin eller ens någon medicin i sikte, så risken för en slutlig och förgörande pandemi är överhängande.

Precis som Coronaviruset muterar Moderaterna med allt fler och allt vansinnigare förslag som dyker upp. Johan Forssell tycks vara det epicentrum varifrån de flesta mutationerna emanerar.

Det handlar naturligtvis om hur man ska komma tillrätta med den kriminalitet som M, en gång för alla, gav fritt spelrum åt när de skar ner polisutbildningen och omdanade Polisen till en sorglustig inrättning som har stora svårigheter att ens administrera brottsligheten, än mindre att utreda eller förhindra den.

Moderaternas senaste utspel handlar om att avlyssna, avläsa och kontrollera 10-13-åringar och deras telefoner och datorer. De vill också kunna hålla förhör utan närvarande föräldrar eller mot dessas vilja.

Det mesta som Moderaterna nu vill införa har också Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, utan att anstränga sig, klämt ur sig till Moderaternas fromma.

Rättegångsbalk, Förundersökningskungörelse och Grundlagar tycks ha fått en helt ny innebörd trots att tidigare generationer skapat dessa just för att värna medborgarna mot långfingrade och hotfulla politiker som helt tycks ha tappat både sans och förnuft.

Alla människor, barn som vuxna, har sina drömmar och sina planer och jag tror inte för ett ögonblick att ett brottsligt leverne är det som står högst i kurs hos någon.

Men vägen till drömmar kan vara svår och blir dessutom dubbelt svår när regering, riksdag och framförallt våra politiker skapar ojämlikhet och orättvisor där allt ska vara en gruppering givet medan övriga hela tiden ska kämpa i motvind.

En administrerande Polismyndighet som fjärmat sig från medborgarna kan inte heller skapa det förtroende som krävs för att medborgarna ska kunna vända sig till polisen. Och allt detta skapar en situation där våld och brott får styra.

I Sverige är många invandrare sedda över axeln eller ännu värre. Hur illa omtyckt det är att en invandrare lyckas, visar Åkesson med emfas när han fördömer Amineh Kakabaveh efter att hon stött Magdalena som statsminister.

Trots att hon inte ens utgjorde den vågmästare som förväntats blev hon slagpåse i hans skamliga anförande efter Magdalenas tillsättning.

Denna stora, i varje fall i egna ögon, statsmans ögon lyste av hat och hela hans anförande var av den arten att bara Åkesson kan vräka ur sig något slikt utan att få några konsekvenser.

Renlevnadsmännen Åkesson och Kristersson är just nu det otäckaste och farligaste som finns i den svenska politiken och deras blinda och döva anhängare sväljer allt utan att blinka.

Jag är rädd för att nästa steg från politikerna blir att vid varje födelse utöka PKU-provtagningen på varje nyfödd till att också ta ett DNA som kan komma till användning i all framtid.

Eller kanske rent av operera in ett chip i den nyfödde för att i all framtid ha kontroll på invånarna. De som inte föds här i landet utan invandrat hit kan med fördel bli chippade och provtagna i efterhand.

Då är nog lyckan nådd, brottsligheten borta och bara du och jag kvar ute på gatan. Är det så vi vill ha det?

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.