Foto Jaime Olivos /Zuma press/TT

Det behövs uppenbarligen män i vita rockar

Av Börje R P Carlsson 2022-03-03

Igår rasade världens börser. Som orsak angavs de kommande och tunga restriktioner som omvärlden påtvingat Ryssland. Nu verkar börserna dock ha återhämta sig något men den ryska rubeln som ska betala kriget, 190 miljarder per dygn, är snart inte värt pappret den tryckts på.

Rysslands medborgare dränerar bankerna på utländsk valuta och rubeln blir kvar till ingen nytta eftersom dess köpkraft blir allt lägre.
Undrar när de ryska medborgarna ska förstå att de blir blåsta in på bara skinnet?

Att en galenpanna som Putin tilläts att förklara Ukraina krig var bara alltför mycket. Putin tycks varken kunna sin eller Rysslands historia, utan beter sig efter det obefintliga förstånd han utrustats med.

Nu har denna despot börjat hota med kärnvapen utan att ens begripa konsekvenserna men å andra sidan kanske det var han som myntade uttrycket om kärnvapenkrig. Men kan tänka sig följande scenario:

En tidig morgon informeras Putin om att alla Rysslands strategiska missiler nu, enligt hans order,  var på väg mot sina mål runt om i världen och om bara en liten stund skulle hela Jorden förintas och bli obeboelig.
– Det är rätt åt dom jävlarna, tänkte Putin i sin enfald.

Att inte världssamfundet kan lära av historien är dock det mest störande. Stalin, Hitler, Dutarte, Mussolini, Idi Amin ja man behöver inte nämna fler för att inse att ett ingripande vid rätt tidpunkt skulle ha förändrat både världens gång och världshistorien.

Nu har man chansen att stämma i bäcken i stället för i ån. Putin håller på att utveckla den galenskap som var graverande för världens största massmördare och diktatorer.

Två män i vita rockar samt en tvångströja är egentligen allt som behövs. Stäng in Putin i tvångströjan och lås in honom på lämpligt psyke och hela världen kommer att andas ut och världshistorien utvecklas på ett helt annat sätt än dit världen nu är på väg.

Varför ska man vänta tills dåren övertrumfat alla de misstankar som man redan nu ser och som man kan förutse? Putin saknar värde jämfört med varje människa och ett omhändertagande av honom vore värt både fredspris och alla andra framtida utmärkelser för den som räddat världen.

Redan idag finns ett antal omhändertagna galna människor som tror sig vara världsledare, så Putins närvaro skulle inte göra någon större skillnad.

Tänk er själva om Hitler låsts in långt före Berlinolympiaden. Tror ni världen skulle sett annorlunda ut? Till de ovan uppräknade namnen finns dussintals som om de låsts in på ett psyke skulle gjort världen till en betydligt vänligare plats.

Ryska ledare verkar ha en attityd där latenta hot hela tiden ligger i bakgrunden. Putin hotar och hotar och nu senast med kärnvapen.

Utrikesminister Lavrov är ungefär lika djävlig och kanske borde det vara fyra män med vita rockar och två tvångströjor eller kanske sex män…

När USAs president säger att restriktionerna också omfattar rymdprogrammet vad gör då den ryske chefen? Som sin husse naturligtvis och säger ”vem ska då styra så rymdstationen inte faller ner i USA?” Kan ryssar inte föra en dialog utan att gå över i hot?

Nu är det dags att en gång för alla sätta stopp för Putin och alla framtida Putiner.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.