Debatt

Vill Sverigedemokraterna ha ett klanvälde?

Publicerad 2022-04-28

I syfte att förhindra parallella samhällen och förebygga brottslighet presenterade Sverigedemokraterna förslag om att hela familjer ska kunna utvisas om en familjemedlem begått ett brott och att “asocialitet” ska vara en grund för utvisning. Ironiskt nog innebär förslagen att avsteg görs från de principer som präglar det svenska samhällssystemet, rättsstatens principer och individualism, till förmån för ett klanvälde.

Det svenska samhällssystemet med en rättsstat och individuell frihet är inte det normala. Tvärtom så...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Johan Gynnhammar är biträdande jurist på advokatbyrån Lewis Langley & Partners. Där han främst arbetar med brottmål, socialrätt, migration och arbetsrätt. Vid sidan av juridiken har han även studerat sociologi och kriminologi och han deltar aktivt i diskussioner om demokrati, rättssäkerhet och kriminalpolitik.
Johan är genom sina privata plattformar aktiv på sociala medier, framförallt på Twitter och Instagram, där han delar med sig av sitt perspektiv på samhällsutvecklingen och juridiken.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.