Orimlig rädsla för krig

Av Ricard A R Nilsson 2022-05-16

Rädslan för krig bland allmänheten är för tillfället på topp. Det stora ryska hotet hägrar och folk förbereder sig för det värsta. Folk tror att det redan är kört för Sverige . Men jag är av en helt annan åsikt. När jag hör de i min bekantskapskrets berätta om att slutet nu är nära, då säger jag att deras rädsla är helt orimlig.

Satt vid en middag häromdagen och diskuterade det pågående kriget i Ukraina och hoten som Putin kons...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Ricard A R Nilsson dömdes till livstids fängelse för mord, men fick under 2017 sitt straff tidsbestämt till 30 år och är sedan september 2019 frigiven. Under åren i fängelse har han betat av nio olika universitetsexamina.
Ricard har släppt flera böcker, bland annat ”En livstidsdömds dagbok” och ”Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan”.
Han har medarbetat på Para§raf sedan vi startade magasinet. Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard har rapporterat inifrån fängelsevärlden. Nu fortsätter han att skriva utifrån sina insikter om fängelser och den undre världen.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.