Foto: Sergei Grits/TT

När ska vi vägra lyda order?

Av Michael Pålsson 2022-05-19

Politiker menar vad de säger. Annars vore det väl konstigt. När president Trump i valkampanjen 2020 påstod att valet var riggat om han förlorade, då skrattade vissa. Men Kapitolium stormades. När Jimmie Åkesson talar om att sätta in militär i förorten och Ebba Busch om att Polisen borde skjuta skarpt mot civila, då menar de rimligtvis vad de säger.

Så vad ska vi göra den dagen vi får order att verkställa politikernas vanföreställningar om ett gott...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.