Morgan Johansson. Foto: Paul Wennerholm / TT

Rimligen kan 14 miljarder skattekronor användas bättre

Av Michael Pålsson 2022-06-01

Justitieministern anförde i februari stolt att domstolarna 2020 dömde ut 11 500 fängelseår sammanlagt, vilket var en ökning med 40 procent på tre år. Samtidigt ökar antalet gängrelaterade skjutningar och våldet mot kvinnor i nära relationer tycks heller inte minska. Det ökade antalet fängelseår måste vara en av de sämsta kalkylerna politiker någonsin gjort.

11 500 fängelseår motsvarar 4 197 500 fängelsedygn. Enligt Kriminalvårdens hemsida är dygnskostnaden...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.