Har vi äntligen kommit till en punkt där det räcker?

Av Anders Cardell 2024-06-03

Är det nog med negativitet, hat, cynism, avhumanisering, bitterhet, lögner och förakt? Det är en fråga man ställer sig efter att det avslöjats att Sverigedemokraterna har anlitat dolda influensers för att sprida hat och förakt, vid sidan om hatet och föraktet som partiets representanter redan spridit. Partiets oavbrutna demonisering av vissa grupper har gjort att man som förälder frågar sig vad det är för samhälle dessa krafter vill lämna över till kommande generationer.

Det offentliga politiska samtalet har varit brutaliserat och förgiftat sedan flera år tillbaka på gr...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Anders Cardell växte upp i det lilla brukssamhället Hallstahammar och i stockholmsförorten Östberga.
Han blev anställd på Fryshuset i slutet på 80-talet där han arbetade fram till att Anders Carlberg gick bort 2013.
Anders har varit aktiv i olika former av ideell verksamhet parallellt med sitt ordinarie arbete. De senaste åren har varit starkt präglade av att han har blivit förälder:
– Jag skriver för att jag känner ett ansvar för att göra det jag kan, med de resurserna jag har, för att skapa ett bättre samhälle, säger Anders.
Anders Cardell är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.