Kulturkrönika
Parisa Liljestrand. Foto: Kristian Pohl AB/regeringskansliet

Till försvar av Parisa Liljestrand

Av Vladimir Oravsky 2025-11-30

För att kunna bedöma en maträtt, behöver man inte vara en Gordon Ramsey, en av världens främsta gourmetkockar som under åren tilldelats 17 stjärnor i Michelinguiden och som driver ett 30-tal restauranger och pubar över hela världen. Men även om man inte behöver vara kändiskock, så behöver man viss kunskap om mat för att kunna göra en bedömning. Detsamma verkar dock inte gälla inom alla områden.

Men visst låter hans bedömning av en maträtt någorlunda mer trovärdigt än om bedömningen görs av en ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Vladimir Oravsky presenterar sig så här. Är en 78-årig författare, debattör, journalist, filmmanusförfattare, dramatiker, regissör och filmjurymedlem.

Hans purfärska och därmed senaste bok heter ”Vem är du som upptar min värld med din frånvaro?”, hittar du här.

Det kanske mest framträdande med Vladimir Oravsky är att han har tur. I allt. Hans pjäser, böcker och dikter har vunnit åtskilliga nationella och internationella priser, av rena turen. Fast den ofta kräver grundligt och långt förarbete, inbillar han sig.

Vladimir Oravsky har skrivit 80 böcker, 30 teaterpjäser, ett tiotal filmmanus och över 5 000 tidnings- och tidskriftsartiklar. Ett urval av hans böcker finns att tillgå här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.