Petter-Niklas och HEN

Av Lillemor Östlin 2012-10-03

Nog finns det mycket att fundera över! Om det nu är så att man orkar bry sig, vill säga. Som HEN till exempel. 

Lillemor Östlin är den kvinna som suttit flest gånger i fängelse i Sverige.

Hon har skrivit den kritikerhyllade självbiografiska boken Hinsehäxan 2005, som blev TV-serie i SVT. Den följdes upp av Dagbok från kvinnofängelset 2009 och 2010 kom hon ut med den uppmärksammade romanen: Skäligen misstänkt för mord.

Under perioder har hon varit prostituerad och hade dåvarande justitieministern Lennart Geijer som kund i tio år.

Hon har främst begått narkotikabrott, för att finansiera sitt eget missbruk av amfetamin. Och hon har rymt tre gånger från kvinnofängelset Hinseberg.

Lillemor kan som få andra, som krönikör på Para§raf, beskiva en värld inifrån som andra ofta bara tror att de känner till.

Och Vänsterpartiet av alla! De håller på med någon sorts kampanj för att män ska sitta och kissa på toa. Klart det är bra att slippa få pink på golvet, men hur ska HEN göra i pissoaren?  Det har i och för sig alltid varit orättvist mot kvinnor, för vi har aldrig haft några liknande bekvämlighets -inrättningar. Nu blir det förstås lite mera jämställt!

HEN kissar aldrig på golvet

Om alla blir HEN så finns det inte många könsskillnader kvar. Rättvisare, för lönekontoret kan väl inte veta om det är man eller kvinna. De måste ge lika mycket lön till alla. Det blir bra!

 Namnet, säger ni? Ja i gamla tider gick det kanske att gissa med hjälp av namnet. Men nu? Är Vintergatan tjej eller kille? Troy, Lycka eller Wild? Man kan inte längre vara säker på vem HEN är, inte ens om man städar toaletten.

Man drar in barnböcker för att en är blå och har bilar på omslaget. Små pojkar skulle nog gilla den om de bara fick. Kanhända någon liten flicka också, men jag tror den rosa skulle vara mer populär för dem. Det trodde visst någon sorts genuspolis också, för det blev tvärstopp på förläggarens tilltag att försöka ge ut så vederstyggliga böcker till oskyldiga barn.

Androida mobiler

Om nu barn ska leka så får de hålla sig till könsneutrala elektroniska grejer, som inte ger dem fel förebilder om att de är pojkar eller flickor. Även mobiltelefoner är numera androida.

På det viset blir vi av med de flesta orättvisorna i samhället. På tiden faktiskt! Heja Vänstern!

Som gammal tant är det svårt ibland att hänga med i utvecklingen. Det blir allt lite tomt om man inte längre kan skoja med varandra som män och kvinnor. För egen del är tiden för flört och förälskelse gången, men fortfarande tycker jag det är kul att retas med mina manliga vänner. I mitt kabinett har jag en hemsnickrad vers på väggen. Den hjälper för allt i världen inte alltid, men vadå?

Ingen HEN på min toalett

Lite skoj får de tåla och jag får fortsätta skura och stå ut. För jag vill att mina manliga vänner ska fortsätta att vara just det.

HEN pinkar aldrig på golvet, men är en trist figur som aldrig skulle få chansen på min toalett.

OM DEN ÄR LITEN ELLER STOR
SAKNAR BETYDELSE, SOMLIGA TROR…
MEN FLEST ÄR VÄL DE, SOM TÄNKER ATT ANDRA
KAN NOG HA PROBLEM, MEN INGEN KAN KLANDRA
DEN EGNA, FÖRTRÄFFLIGA SNOPPEN
FÖR DEN ÄR EN PRYDNAD, EN KRONA PÅ KROPPEN
ATT DEN SKULLE VARA TILL NÅGONS FÖRFÅNG
FINNS INTE SOM AVLÄGSEN TANKE EN GÅNG!

MEN DAMEN SOM STÄDAR OCH TORKAR UPP SÖLET
NÄR DU STÅTT OCH PINKAT EN BRA BIT FRÅN FJÖLET
HON LÅTER SIG EJ IMPONERAS SÅ STORT
AV VAD DU OCH DIN PETTER-NIKLAS HAR GJORT
ATT DU PÅ GOLVET HAR ANLAGT EN DAMM
FÖR ATT DU INTE SÅG ATT DEN EJ RÄCKTE FRAM.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.