Utan hovrätten står justitiemorden som spön i backen

Av Sargon De Basso 2016-02-06

För att få upp ett brottmål till hovrätten krävs inga speciella skäl, såvida inte domen ligger på dagsbötesnivå, då krävs så kallat prövningstillstånd. Rättsutvecklingen går dock i den riktningen att prövningstillstånd ska gälla allt fler brottmål. Det är mitt påstående när jag säger: Den dag prövningstillstånd gäller för alla brottmål så står också justitiemorden som spön i backen i Sverige.

År 2015 nödgades jag överklaga åtminstone tre oklara tingsrättsdomar. Nu har Svea hovrätt fällt sina...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Advokat Sargon De Basso är en av landets mest anlitade försvarsadvokater och har företrätt flera kända klienter i uppmärksammade fall.

De Basso skolades in i brottmåls-branschen av advokat Peter Althin. Efter tio år hos Althin gick han vidare och grundade, tillsammans med andra kollegor, advokatfirman Defens.

Parallellt med advokatyrket var De Basso ordförande/vice ordförande för elitfotbollsföreningen Assyriska FF under åren 2007-2009.

Nu är han även en av Magasinet Para§rafs medarbetare.

Sargon De Basso har en egen hemsida, www.advokatdebasso.se.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.