Tio bra saker med att sitta i fängelse

Av Ricard A R Nilsson 2016-04-07

Att hamna i fängelse är något de flesta vill undvika till varje pris. Men det finns faktiskt fördelar. Här har jag listat några.

   

   En fånge slipper checka Facebook hundra gånger om dagen (man slipper sociala medier helt och hållet eftersom det inte finns internettillgång).

   En fånge kan gå i mjukiskläder hela tiden (Kriminalvårdens kläder består nästan bara av mjukiskläder).

   En fånge behöver inte fundera över var semestern ska spenderas eller om hen överhuvudtaget har råd att åka någonstans (med 13 kronor i timmen skulle det ändå aldrig finnas pengar för semester).

   En fånge slipper bli uppringd av irriterande telefonförsäljare (problemet är att ingen annan heller kan ringa upp).

   En fånge riskerar aldrig att försova sig (vakterna väcker alltid en vid upplåsning och kollar så att ingen är död).

   En fånge slipper rusningstrafik, åka kollektivt och riskerar inte att bli påkörd av ouppmärksamma bilförare vid en cykeltur.

   En fånge behöver aldrig riskera att SOS Alarm vägrar skicka hjälp om 112 rings (händer något är det bara att trycka på någon av alla väggfasta larmknappar).

   En fånge vet alltid vad det blir till lunch varje torsdag – ärtsoppa (precis som i alla andra statliga matsalar).

   En fånge har alltid en giltig ursäkt för att inte hjälpa kompisarna flytta (egentligen oantastbar ursäkt som fungerar för allt).

   Städning av den egna bostaden tar max 10 minuter (cellstorleken är mellan 7 och 12 kvadratmeter).

 


   Ricard A R Nilsson har varit med som skribent från Para§rafs första dag. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt sjuttonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. Ricard har även släppt böckerna En livstidsdömds dagbok och Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan. I dessa skildrar han det brutala fängelselivet.

Han bloggar numer här:

http://www.nilsson-larancuent.com/ricards-blogg/

Och twittrar här:

twitter.com/BakomGaller

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.