Det meningslösa pratet om särskilt utsatta områden

Av Andreas Magnusson 2017-06-14

Att andelen särskilt utsatta områden i Sverige är på väg att öka från 15 till 23 är givetvis ett stort misslyckande för politiker och polischefer som påstår att de gör och har gjort stora satsningar. Det säger en hel del om hur närsynt de har arbetat. Man hamnar riktigt illa om man tror att skolmisslyckande bara är ett skolproblem eller att kriminalitet bara är ett polisiärt problem. Man hamnar också riktigt illa om man tror att arbete mot kriminalitet i särskilt utsatta områden inte är ett arbete som omfattar hela landet.

   Kolonialism innebär att en stat försöker utöka sitt territorium genom att tvinga en annan stat el...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.