Rättsväsendets avslappnade inställning till nazistiskt våld

Av Andreas Magnusson 2017-06-19

En uttalad nazist sitter i sin bil med nazistemblem, gasar mot en folkmassa i ett tänkbart försök att köra ihjäl en grupp invandrare från Irak, tar sig ut ur bilen med pepparspray och knivar. Detta är inte terrorism. Och mer än så – det svenska rättsväsendet känner sig tryggt med att ha en sådan människa tillbaks på gatan direkt efter gärningen. Jourhavande åklagares beslut om omedelbart frisläppande tyder på att mordlystna nazister i nazistbilar inte är något att oroa sig för.

   En man körde in mot en folkmassa på Drottninggatan i Stockholm. Han greps samma dag, förhördes oc...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.