Hovet svarar: Inget konstigt att nyttja goda vänners färdmedel

Av Börje R P Carlsson 2017-11-09

Visserligen har väl både prinsessan Victoria och prins Daniel immunitet mot att bli misstänkta för brott i Sverige men de har väl inte immunitet mot att ta ett moraliskt ansvar över vad de gör och låter sig bjudas på.

   När ett stort skogsbolag bjuder in till gratis älgjakt med lyxigt boende, hygglig utfodring och gratis resa så blir det hullabaloo och både mutbrott och bestickning diskuteras.

   Nu har detta par låtit sig bjudas på en förmodligen oerhört kostsam bröllopsresa som en av de giriga skattesmitarna förmodligen betalar med pengar som undanhållits för svensk beskattning.

   Nu säger hovets presstalesman:

– Inget konstigt att nyttja goda vänners färdmedel.

   Om inte hovet kan se några moraliska frågetecken över detta blir i alla fall jag allvarligt oroad för vad finns det då för anledning för resten av Sveriges befolkning att försöka leva på ett moraliskt ansvarsfullt sätt.

   Varför ska den svenska giriga överheten ha annan lagstiftning, annan moralisk kompass eller en annan skattelagstiftning? De, om några, borde väl ha råd att leva på både rättskaffens och moraliskt riktigt sätt? Eller är det kanske just ett motsatt leverne som skapat deras förmögenheter?

 


 Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln. Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.