Härliga framtidsutsikter!

Av Börje R P Carlsson 2018-02-03

Den digitala utvecklingen är förödande och vanliga mänskliga kontakter mellan människor blir allt ovanligare. Snart har vi glömt allt vad socialt beteende betyder och framförallt hur det går till.

   Äldreboenden övervakas med kameror och mikrofoner. Nu slipper personalen springa benen av sig och trycker bara på en knapp för att se hur Elof eller Gerda har det.

   De behöver inte störa och om eller när den gamles andning och hjärtslag avstannat går det med automatik en begäran om avhämtning till närmaste begravningsbyrå.

   Skulle du hamna på lasarett blir resultatet näst intill detsamma. Du kopplas in med sladdar och sensorer varefter du övervakas från kafferum eller sköterskeexpedition. Nu kommer alla dina små hemligheter att avslöjas, ja du kan inte en släppa en smygfis utan att detta registreras.

   Skulle man, innan dess, behöva bli undersökt av en doktor så loggar man bara in på Din Doktor i sjukvården i Sörmland. Där kan du på Sörmlands skattebetalares bekostnad få en läkarundersökning och en diagnos med tillhörande recept.

   För att få ut din medicin loggar du in på Mitt apotek, gör din beställning och vips så får du medicinen hemskickad.

   Vill du veta något så fråga bara broder PC. Han har svar på det mesta.

   Skulle du vilja djävlas med någon så är datorn ditt lydiga redskap. Den gör som du säger och skulle du, ensam, perverterad och upphetsad, vilja våldta någon går detta också via datorn.

   Jag sitter här, i min ensamhet, och funderar på vad man inte kan göra med digitala förtecken. Eftersom jag inte har någon att fråga vänder jag mig till broder PC för han brukar ju ha svar på det mesta. Inte ens på nätet går det att få reda på vad man inte kan göra på en dator. Alla 933 000 svaren handlar om vad du kan göra på en dator.

   Kameraövervakning med tillkopplade ljudsensorer kommer att monteras i Malmö. Syftet är att kamerorna ska få signaler om skottlossning och omedelbart rikta kamerorna dit för att om möjligt kunna filma och därefter identifiera skyttarna. Nästa steg blir att utrusta kameran med paintballgevär.

   När någon skjuter kommer han att själv bli skjuten en självlysande färg som inte går att avlägsna under preskriptionstiden. I färgen finns också en isotop så polisen med hjälp av en radarvarnare kan lokalisera skytten. Härliga framtidsutsikter!

 


   Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln. Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.