Tänk om Sverigevännerna räddar hela världen

Av Andreas Magnusson 2018-03-31

Vi kan kalla dem Sverigevänner, caps lock-högern, systemkollaps-minoriteten eller undergångsonanisterna. Det finns fler namn än så men ni vet vilka jag menar. Jag pratar om dem som allt som oftast beskrivs som hatande egoister av oss anti-rasister. Men tänk om vi har fel. Tänk om de i själva verket är högst empatiska och på god väg att nå den yttersta godhetens tillstånd.

   ”Rädda gärna världen”, skrev etikdoktorn Ann Heberlein i en krönika på Göteborgs-Posten i slutet ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.