Polischef Axel Gräver slår larm

Av Börje R P Carlsson 2018-04-01

Polisens budget är för år 2018 är ganska precis 22 166 miljoner kronor. Nu har Axel Gräver, som är polisens inköpschef, dock uppmärksammat att polisen har en kostnadspott för vilken budget saknas. Under de tre senaste åren har poliser förbrukat/försnillat kulspetspennor för 511 miljoner.

   Detta kan synas som småpengar i en budget på över 22 miljarder. Dock är varenda krona betydelsefu...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln. Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Han har själv fått uppleva hur svårt det kan vara om man som polis förlagt en till sig av polismyndigheten anförtrodd penna. Men han hävdar bestämt att han aldrig har ”försnillat” någon penna.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.