Andreas Magnusson

En hyllning till oss medelmåttor

Av Andreas Magnusson 2018-08-22

Den här texten är en hyllning till alla oss som vaknar varje morgon, fräschar upp oss till något sådär anständig nivå, fixar en genomsnittligt hälsosam frukost, tar oss till jobbet utan att komma allt för sent, genomför arbetsdagen utan att skapa fler problem än vi löser, åker hem igen, äter något halvhyfsat och domnar bort framför teven innan det är dags att gå och lägga sig så att vi kan vakna upp igen och göra samma saker lite medelmåttigt en gång till.

   Det brukar framhållas att allt ska bli bättre. Den själsliga tillväxten är sällan det man syftar ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.