Därför finansieras Magasinet Para§raf av Nordkorea

Av Dick Sundevall 2019-05-21

En av många högeryttrar som hatar Para§raf är Rebecca Weidmo Uvell. Så här skriver hon i en av sina senaste attacker: ”Jag har kollat på den snaskiga förtalssajten Paragrafs ekonomi. Men hittar inga pengar. Inga löner. Var är pengarna Sundevall? Betalar du svarta löner eller har du ett hemligt bolag?” Nej Rebecca, det är inte svarta pengar, snarare röda. Vi finansieras nämligen av Nordkorea.

    Kära Rebecca Weidmo Uvell, du är definitivt inte en av de skarpaste knivarna i lådan – men du har lyckats avslöja oss. Låt mig förklara upplägget och varför Nordkorea stödjer det.

   När vi kritiserar polisledningen så är det inte för att svensk polis är så dåliga på att gripa brottslingar och få dem lagförda utan det är för att vi, och Nordkorea, vill krossa det svenska polisväsendet. Och därmed få ännu fler brottslingar på våra gator och torg.

    När vi kritiserar Migrationsverket så är det inte för att deras analyser och beslut är så godtyckliga, utan för att vi även vill krossa Migrationsverket. Vilket i sin tur kan tänkas leda till att det väller in invandrare i Sverige. Ja, jag vet att du och de dina tycker att det redan är massinvandring, vilket det inte är – men jag lovar dig, det kan bli många fler.

   När vi kritiserar en del skärpningar av olika lagar, så är det naturligtvis inte för att de är populistiska och inte leder till något vettigt, som vi brukar påstå – utan återigen för att vi, och Nordkorea, vill att de som döms för grova brott snabbt ska komma ut igen.

   Likaså är det när vi ifrågasätter en del domar i landets domstolar och hävdar att någon dömts på ytterst vaga grunder och utan direkta bevis. Vi och våra Nordkoreanska finansiärer vill naturligtvis egentligen inte att några brottslingar ska dömas och låsas in.

   Och kära du Rebecca, vi har framgångar med det här. Allt fler läser oss och delar oss. Vilket ger resultat. Vi har till exempel klargjort att vi tycker att det vore fel att ta bort den så kallade ungdomsrabatten och därmed döma alla från 18 års ålder på samma sätt som vuxna. Vi har hävdat att det skulle vara såväl inhumant som populistiskt och inte leda till något vettigt. Och vi har nu fått med oss inte bara Brottsförebyggande Rådet och Advokatsamfundet utan hör och häpna – även Åklagarmyndigheten och Säpo på det!

   Nu är vi inte lika klumpiga som Swedbank när vi håller på med våra internationella penningtransaktioner. Därför har du kära Rebecca inte hittat några konstiga bolag eller konton som kan knytas till Para§raf eller mig personligen. Var nu inte ledsen för det. Även för erfarna grävare, alltså riktiga journalister, skulle det ha varit svårt för att inte säga rent omöjligt att hitta dessa konton.

   Dock är jag lite osäker på om de författare, professorer, åklagare, poliser och advokater som återkommande medarbetar på ”den snaskiga förtalssajten Paragraf” även får lite pengar vid sidan om från Nordkorea. Eller om det kanske handlar om att de gör det rent ideellt för att de sympatiserar med Nordkoreas politik?

   Även om vi får in pengar från de välrenommerade advokatbyråer som annonserar hos oss och via donationer från våra läsare så inser du säkert att det inte räcker för allt vi vill göra och skriva om. Att mer eller mindre krossa hela rättssystemet kräver resurser. Därför är de generösa bidragen från Nordkorea mer än välkomna.

   Du förstår säkert det här Rebecca eftersom du också sponsras och är beredd att sälja lämpliga åsikter mot rätt betalning. I ditt fall åsikter som gillas av Svenskt näringsliv och Timbro. Och det var väl med den utgångspunkten du undrade var vi fick våra pengar ifrån?

   Men kära Rebecca, nu har det kört ihop sig. Våra vänner nordkoreanerna gillar inte att vi ifrågasätter en ökad kameraövervakning av folk i allmänhet och att det ska gå att ha koll på hela befolkningen i efterhand när det gäller vem man ringer, mejlar och messar till.

   Och de tycker att vi ska sluta använda ord som rättsstat och rättssäkerhet. De tycker tydligen att sådana ord är stötande. Möjligen kan vi använda ord som demokratiskt och odemokratiskt, menar de. För även om de inte är så värst förtjusta i det heller så har de klargjort att det ändå är lite lagom luddigt.

   Eftersom vi på Para§raf är lite tjurskalliga och inte har startat magasinet för att i första hand anpassa oss och vara lydiga, kan det här leda till en brytning. Och då behöver vi få in pengar från annat håll.

   Därför vill jag tacka dig för den reklam du gett oss så här långt och be dig fortsätta med dina påhopp. Att du aldrig lyckats kritisera oss i sak är inget att bråka om. Det viktiga är att du fortsätter med påhoppen och misstänkliggörandena, såväl mot Para§raf som helhet som mot enskilda medarbetare.

   För du förstår kära Rebecca Weidmo Uvell, det ger oss allt fler läsare. Det är ju nämligen så att i runda tal 75 procent av befolkningen inte gillar vad du och de dina står för och de blir nyfikna på vad det kan vara för magasin som ni hatar så innerligt.

   Kort sagt, så har Magasinet Para§raf, med bland annat din benägna hjälp blivit högertrollens mest hatade sajt. Och hur fruktansvärt skamlöst det än kan framstå för dig – så är vi stolta över det.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

 


   Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar.

I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.