Veckans värsta

Veckans mest meningslösa

Av Börje R P Carlsson 2019-07-13

Bromölla, skånska ostkustens pärla, utmärker sig igen. Nu ska det bli förbjudet att bedja på arbetstid men hur är det med röka, kröka och jöka? Det kanske inte förekommer men varför inte förbjuda det så SD i all sin nakna prakt visar sina tillkortakommanden.

   I Bromölla har det tidigare införts ett tiggeriförbud trots en nästan total avsaknad av tiggare. Men skit samma, är man Sverigedemokrat så är man. Kan något förbjudas så gör man det.

   Man får alltså inte bedja på arbetstid men eftersom de flesta människor förmodligen ber tyst och innerligt kan man ju fundera på hur detta missbruk ska kunna stävjas.

   Finns det även något förbud mot att åkalla satan, djävulen eller anamma på arbetstid? Om inte så borde nog detta ske med det snaraste för jag tror att det är betydligt vanligare än små bönestunder.

   Nu har en infödd svensk kristen kvinna i Bromölla anmält sig själv för att ha bett på arbetstid. Det här ska bli intressant, för ett erkännande är ju inget värt om det inte styrks av något annat. Men kanske bönen är diarieförd hos vår Herre och kanske en nitisk polis kan få den felande pusselbiten på plats och därmed kunna redovisa ärendet till åklagare.

   Hur blir det för Bromöllas präster? Blir de helt förbjudna eller blir de bara förbjudna att be på arbetstid? Heder åt Bromöllas hedervärda Sverigedemokrater – de vet hur en slipsten ska dras.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

 


    Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.