Veckans värsta – populism

Definitionen av en populist

Av Michael Pålsson 2020-01-04

Var det populistiskt av Ulf Kristersson att lova Hédi Fried att inte samtala eller samarbeta med SD, men nu istället påstå att han syftade på att det var ett löfte från Alliansen? Inte från honom. Inte från Moderaterna. Är det populistiskt av Ebba Busch Thor, den svenska kristenhetens nya ikon, att anse att böneutrop från moskéer är fel medan höga klockringningar är rätt?

   Kan Moderaternas egen blåljus- och batonghunk, Johan Forsell, möjligen ha en populistisk agenda n...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för såväl rättsfilosofi som filosofi i allmänhet.

   Han är författare till ”Det bra livet, Det dåliga livet – moraliska frågor ur ett praktiskt perspektiv” och arbetar för närvarande med nästa bok på temat; ”Hypotetiska händelseförlopp – Essä om frihet i vår tid”.

   Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.