Juridiken

Tokstollar och rasister i rättssalar

Av Michael Pålsson 2020-08-22

Jag blir inte ens längre förvånad när jag hör om ny skandal rörande nämndemän. Nu senast SD-politikern Hans-Johnny Hedström som fram tills nyligen hade förtroendeuppdrag som nämndeman i Södertörns tingsrätt. Enligt Expressen den 19 augusti 2020 har SD-Hedström på Facebook bland annat spridit en bild på statsminister Stefan Löfven med ett kryss från ett kikarsikte i ansiktet.

Ett annat extremt smaklöst ”skämt” SD-Hedström framfört var när han skickade vidare en text om perso...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.