Veckans Trump
Donald Trump. Foto Evan Vucci /AP/TT

Lögnhalsen Trump

Av Börje R P Carlsson 2020-09-26

Ibland blir jag fullständigt fascinerad av språkbruk både hos president Trump och hos svenska medier. Enligt Washington Post ljuger han, en av världens mäktigaste män, 20–30 gånger dagligen. Det handlar då om rena lögner eller förvanskade sanningar.

Denna stolle har således tillgång till de knappar som på ett trollslag kan förgöra jorden. Men han är ju inte ensam i denna situation utan alla hans ”bästisar” runt om i världen är lika galna.

Putin ljuger lika friskt men är kanske lite mer sofistikerad genom att hans lögner blir slutsatser som lyssnaren drar av hans påståenden.

Dutarte, Bolsonaro, Lukasjenko och många många till hade förmodligen varit inlåsta i olika fängelser om de inte varit presidenter och liknande.

Men åter till Trump. Denna lögnhals, jag förstår förresten inte hur han kan tolereras av det amerikanska folket, har nu fått en helt egen bok där alla hans lögner offentliggörs och nu väntar vi bara på att Rysslands inblandning i hans ekonomi och hjälp till presidentposten ska klargöras. Det kommer förmodligen att bli en chock för alla kommunisträdda jänkare.

Nu har en av de svenska kvällstidningarna, tillsammans med Washington Post, avslöjat ytterligare en Trumplögn:

Bland Trumps mer bisarra påhitt är hans upprepade påstående att hans far ska vara född i Tyskland.
Fred Trump föddes i New York City, men Trump har fakta till trots påstått att hans pappa föddes i Tyskland inte mindre än fyra gånger.

Tänk att ha en pappa som är född fyra gånger. Fyra gånger i Tyskland. Är det konstigt att man blir fascinerad?

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.