Pandemipanik 2.0

Av Michael Williams 2020-11-21

Såhär en bit in i den andra pandemivågen radar frågorna upp sig. Lärde vi oss inget av den första vågen? Den som aldrig skulle drabbat Sverige från första början. När det väl blev sommar och den omtalade kurvan mattades av, trodde vi då att viruset på något magiskt sätt skulle försvinna? Varför är vi inte bättre på det här? Varför är vi reaktiva? Varför följer vi inte rekommendationer från WHO? Fungerar smittspridningen på ett annorlunda sätt i Sverige mellan svenskarna?

Såhär mitt i pandemipaniken 2.0 så får jag fortfarande inte ihop grejen. Förmodligen är jag lite kor...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Williams är statsvetare, policyanalytiker, ämneslärarstudent, kommunikatör, kapellmästare i rockbandet Violent Divine, förälder och äkta make. Arbetar som politisk tjänsteperson i kommunpolitiken. Skriver och debatterar oftast utifrån grön, feministisk grund.
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.