Veckans klavertramp
Ebba Busch. Foto: Simon Rehnström / SvD / TT

Lev som jag lär – inte som jag lever

Av Börje R P Carlsson 2021-01-02

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att komma tillrätta med pandemin har varit solklara och också politikerna, i varje fall en del av dem, har anammat dem. Men en del politiker tycks tro att dessa rekommendationer inte gäller dem utan bara de vanliga medborgarna.

Att Ebba Busch inte omfattas av dessa rekommendationer klargjordes från början och detta har nog sin förklaring i hennes kristna förhållningssätt. Synda sex dagar i veckan, det är okay, för på sjunde dagen kan du få syndernas förlåtelse. Mitt under brinnande pandemi kindpussas hon på en kändisfest men efter sju dagar kommer förlåtelsen.

Mitt under brinnande pandemi där FHM rekommenderar/kräver att alla, för att skydda den äldre och sköra delen av befolkningen, de gamla, beger sig denna falska profet inte bara en gång och inte alltid ensam till en ensam åldring.

Inte för att lysa upp hans ensamma vardag utan för att försöka övertala honom att sälja sitt hus till underpris. Den gamle blir nog både glad och smickrad över detta besök och efter ett antal besök skriver han på ett kontrakt där Ebba får köpa hans hus till underpris.

Ebba Busch beteende är således helt följdriktigt för en kristen som skolats i Livets Ords anda.

Men nu har två socialdemokratiska ministrar sällat sig till de som tror sig stå över FHMs rekommendationer.

Med gravallvarlig min och med ödesmättad stämma håller statsminister Stefan Löfven sina tal till Sveriges invånare. Han påtalar vikten av att lyssna på FHM och att anamma de budskap som går ut på, att inte göra något som inte är nödvändigt, inte besöka köpcenter eller butiker, inte bete sig på något sätt som kan riskera att Covid 19 fortsätter sin dödliga framfart.

Han framstår som den landsfader han försöker efterlikna. Hans justitieminister beger sig strax efter ut i julhandeln utan tanke på varken smitta eller vad landsfadern sagt.

Löfven kritiserar justitieministern och anser att uppträdandet var högst olämpligt varefter han tillsammans med sina livvakter beger sig ut i julhandeln för att handla en julklapp åt sin kära hustru. När jag ser detta blir jag djupt upprörd eftersom jag följt FHMs råd och därför inte kunnat köpa en enda julklapp över disk.

Löfven hävdar att hans besök i julhandeln var noga övertänkt och hans livvakter höll medborgarna på avstånd så han inte skulle bli smittad. Vilka som höll ”pöbeln” på avstånd från livvakterna så dessa inte blev smittade – berättade han inget om.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.