Para§raf inför betalvägg

Av Dick Sundevall 2022-02-24

Den 1 mars i år börjar vi med betalvägg. Den senast publicerade artikeln eller krönikan kommer att ligga öppen i 24 timmar. Men för att komma åt och kunna läsa övriga cirka fem tusen artiklar kommer man att behöva en kod. Dock kommer det bara att kosta 29 kronor i månaden och man kan säga upp sitt abonnemang när som helst.

Efter att ha varit verksamma i tio år tar vi nu det här steget. Vi är ett tjugotal medarbetare på Para§raf. Ingen av oss har fått någon ersättning för sitt arbete utan har fått försörja sig på annat.

Så kommer det även att vara framöver men genom att vi inför betalvägg kommer vi att få större resurser.

Ska vi till exempel kunna bevaka ett större brottmål behöver en eller flera medarbetare ta ledigt från sina vanliga jobb. Därtill kan det bli fråga om såväl rese- som hotellkostnader.

Med tiden hoppas vi också kunna ge viss ersättning för publicerade artiklar och krönikor.

Dock kommer vi som tidigare att arbeta hemifrån och därmed inte ha kontorskostnader. Det vi får in via betalväggen kommer alltså inte att gå till administrationskostnader.

De som månatligen donerar olika summor till Para§rafs verksamhet, kommer naturligtvis inte att behöva betala för betalväggen.

Vi är övertygade om att Para§raf behövs än mer för varje dag. Inte minst nu inför nästa riksdagsval där frågor om brott och straff uppenbarligen kommer att vara högst upp på dagordningen.

I ett sånt läge behövs en motröst. En medial röst som inte bara hakar på vad andra tycker och rapporterar om. En röst som är kritiskt granskande. Para§raf kommer nu som tidigare att utgöra en sådan motröst.

Magasinet Para§raf är idag landets största kriminal- och rättsmagasin – genom det här hoppas vi kunna bli bättre och ännu större.


Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.