Nyhetssammandrag torsdag 5 maj 2022

Publicerad 2022-05-05

Ett lik har hittats i en tunna, föräldrar riskerar böter för barnens A-traktorer och en man tvingas flytta efter att ha hyrt ut sin lägenhet i andra hand under två månader. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Kropp nerstoppad i tunna. Det har varit svår torka i västra USA, detta har fått till följd att nivån i vattenreservoaren Lake Mead, som ligger sydväst om Las Vegas, har sjunkit rejält. Detta har inneburit att ett makabert fynd har gjorts.

En tunna, innehållande mänskliga kvarlevor har hittats. Enligt polisen i Las Vegas så handlar det om någon som misstänkts mördad på 1970- eller 80-talet.

– Det är troligt att vi kommer hitta ännu fler dumpade kroppar, säger polisutredaren Ray Spencer till CNN.

Otillåtna A-traktorer fast i poliskontroll. Vid en poliskontroll på Lidingö testade polisen tio A-traktorer, sju av tio gick fortare än de tillåtna 30 km/h. Flera hade dessutom allvarliga trafiksäkerhetsmässiga brister.

En A-traktor som går fortare än 30 km/h klassas som bil och innebär att föraren behöver B-körkort för att framföra fordonet. Att köra en trimmad A-traktor innebär man gör sig skyldig till olovlig körning. Om en förälder äger fordonet, eller om ägaren är under 18 år, ansvarar målsman för att A-traktorn är säker och lämplig för trafik.
Detta innebär alltså att en förälder som låter sitt minderåriga barn köra en trimmad A-traktor riskerar att dömas till dagsböter och dessutom få sitt körkort återkallat.

Förlorar lägenheten efter otillåten andrahandsuthyrning. En man hyrde utan tillstånd från hyresvärden, ut sin lägenhet i andra hand till en kvinna under två månader. Enligt hyresnämnden var inte detta ett tillräckligt väsentligt avtalsbrott och beslutade därför att mannen skulle få bo kvar.

Hovrätten var av en annan uppfattning. Där beslutades att avtalsbrottet i detta fall var att anses som väsentligt eftersom mannen direkt när han fick lägenheten valde att hyra ut den. Dessutom vidtog han inte rättelse direkt när hyresvärden klargjorde att andrahandsuthyrningen inte var tillåtet.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.